Latvijas Pasts aicina iedzīvotājus sakārtot pastkastītes drošai un savlaicīgai sūtījumu piegādei

Lai nodrošinātu drošu un savlaicīgu sūtījumu piegādi, Latvijas Pasts aicina iedzīvotājus parūpēties par savas pastkastītes atbilstību noteiktajām prasībām. Pasta sūtījumus iespējams piegādāt dzīvesvietā tikai tad, ja pastkastīte ir darba kārtībā, pareizi noformēta un viegli pieejama. Ja pastkastīte ir bojāta, uz tās trūkst precīzas adreses vai tā ir novietota nepieejamā vietā, sūtījumi var tikt nosūtīti atpakaļ sūtītājam vai novirzīti uz tuvāko pasta nodaļu.

Pastkastīšu ierīkošanas un izvietošanas prasības nosaka Ministru kabineta noteikumi Nr. 463, kas nosaka arī pasta pakalpojumu piegādes punktu prasības un sūtījumu apstrādes kārtību.

Kā pareizi izvietot un noformēt pastkastīti:

  • Pastkastītes augšējai malai jābūt viegli pieejamai, ne augstāk kā 165 cm no zemes.
  • Pastkastītes izmēram jābūt pietiekamam, lai tajā varētu ievietot A4 formāta vēstules.
  • Materiālam jābūt izturīgam un aizsargātam no laikapstākļiem, īpaši, ja pastkastīte novietota ārpus ēkas.
  • Daudzdzīvokļu mājās pastkastītes jānovieto pirmajā stāvā vai, ja tas nav iespējams, otrajā stāvā ar skaidru norādi uz dzīvokļa numuru vai juridiskās personas nosaukumu.
  • Privātmājām pastkastītes jānovieto pie mājas teritorijas ieejas žoga vai citā apgaismotā un pieejamā vietā. Uz pastkastītes jānorāda mājas numurs vai nosaukums.

Kāpēc tas ir svarīgi?
Neatbilstoši izvietotas vai nepareizi noformētas pastkastītes rada šķēršļus sūtījumu piegādei, un tas var ietekmēt iedzīvotāju iespējas savlaicīgi saņemt svarīgus dokumentus, vēstules vai pakas. Lai izvairītos no sūtījumu novirzīšanas uz pasta nodaļām vai to atgriešanas sūtītājam, Latvijas Pasts aicina iedzīvotājus pārliecināties, ka viņu pastkastītes atbilst noteiktajām prasībām.

INFORMĀCIJA: Latvijas Pasts

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *