Viedā satiksmes kontroles iekārta uzstādīta pie Majoru dzelzceļa stacijas Jūrmalā

Lai uzlabotu satiksmes drošību, pie regulējamas gājēju pārejas Lienes ielā, iepretī Majoru dzelzceļa stacijai, Jūrmalas pašvaldība sadarbībā ar SIA “Latvijas Mobilais Telefons” (LMT) ir uzstādījusi viedu satiksmes kontroles iekārtu. Šī iekārta nodrošinās papildu uzraudzību un palīdzēs noteikt, kā autovadītāji ievēro luksofora sarkanās gaismas signālu.

Viedā satiksmes kontroles iekārta sastāv no īpaši konfigurēta minidatora, augstas izšķirtspējas videokamerām, tīkla aprīkojuma un LMT izstrādātas programmatūras. Iekārta spēj nolasīt datus, atpazīt luksoforā degošo gaismas signālu, automašīnu, kas šķērsojusi ceļu, un tās numura zīmi.

Fiksētā informācija par autovadītājiem, kuri šķērsojuši krustojumu pie sarkanās gaismas, tiks nodota VAS “Ceļu satiksmes drošības direkcija” datu apstrādes sistēmai. Lēmumu par pārkāpumu un sodu pieņems Jūrmalas pašvaldības policija.

Līdzīgi tehniskie risinājumi satiksmes drošības uzlabošanai jau darbojas Liepājā un Rīgā. Šī iniciatīva ir daļa no Jūrmalas pašvaldības plašākas stratēģijas veidot drošāku pilsētvidi visiem satiksmes dalībniekiem. Pašvaldība arī uzsākusi projektu drošības zonas izveidei izglītības iestāžu tuvumā Poruka prospektā, lai ieviestu inovatīvus risinājumus drošai mobilitātei, tostarp velosipēdu un elektroskūteru izmantošanai satiksmē.

Foto: Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *