Jūrmalas Pašvaldība aicina iedzīvotājus izteikt viedokli par saistošo noteikumu projektiem

Sabiedrības viedokļa noskaidrošanai nodoti pieci Jūrmalas domes saistošo noteikumu projekti dažādās jomās. Aicinām jūrmalniekus būt aktīviem un sekot līdzi norisēm pašvaldībā, lai kopīgi varētu pilnvērtīgāk realizēt sabiedrības intereses!

Izmaiņas Pastaigām ar Suni Publiskās Vietās un Rīgas Līča Pludmalē

Grozījumi saistošajos noteikumos “Mājas (istabas) dzīvnieku turēšanas noteikumi Jūrmalas valstspilsētas administratīvajā teritorijā” paredz:

  • Suns atrodas pavadā visās Jūrmalas pašvaldības publiskajās vietās;
  • Rīgas līča pludmalē, Jūrmalas administratīvajās teritorijas robežās, atļauts atrasties ar suni no 1. novembra līdz 31. martam, sunim atrodoties pavadā;
  • Ar suni bez pavadas atļauts atrasties iekšzemes publiskajos ūdeņos, ārpus labiekārtotām peldvietām, ja suņa īpašnieks vai turētājs spēj to kontrolēt;
  • Ar suni bez pavadas atļauts atrasties pašvaldības labiekārtotajos suņu pastaigu laukumos, ja suns nav atzīts par bīstamu. Suns var atrasties bez pavadas tikai tādā attālumā, kādā suņa īpašnieks vai turētājs spēj to kontrolēt.

Aicinām iedzīvotājus izteikt viedokli līdz 2024. gada 23. jūlijam!

Saistošo Noteikumu Projekts “Par Zvejas Rīku Limita Daļas Nodalīšanu Pašpatēriņa Zvejai”

Projekts paredz nodalīt pašpatēriņa zvejai reņģu tīklus (garāki par 50 m, bet nepārsniedz 100 m) limita daļu 5% no limita un lucīšu murdu limita daļu 5% no Jūrmalas pašvaldībai iedalītā limita. 2024. gadā Jūrmalas pašvaldībai iedalītais zvejas rīku limits ir 145 reņģu tīkli un 40 lucīšu murdi, tādēļ fiziskām personām nodalītā 5% limita daļa būtu 7 reņģu tīkli un 2 lucīšu murdi pašpatēriņa zvejai.

Aicinām iedzīvotājus izteikt viedokli līdz 2024. gada 23. jūlijam!

Grozījumi Saistošajos Noteikumos “Par Ēdināšanas Maksas Atvieglojumiem Jūrmalas Izglītības Iestādēs”

Grozījumi precizē ēdināšanas maksas atvieglojumu apmēru izglītojamajiem, kuri apgūst pirmsskolas izglītības programmas izglītības iestādēs, kur ēdināšanu nodrošina ārpakalpojuma sniedzējs. Vienas dienas ēdināšanas pakalpojuma cena nevar pārsniegt 4,01 eiro (ar PVN; iepriekš – 2,87 eiro).

Aicinām iedzīvotājus izteikt viedokli līdz 2024. gada 22. jūlijam!

Saistošo Noteikumu Projekts “Sabiedrisko Ūdenssaimniecības Pakalpojumu Sniegšanas un Lietošanas Kārtība Jūrmalā”

Projekts iekļauj ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzēja pilnvaras veikt situācijas foto un video fiksāciju ar atrašanās vietas atzīmi un laika zīmogu pārbaužu un apsekošanas veikšanai, kā arī noformējot paredzētos aktus pierādījumu nodrošināšanai. Precizētas arī prasības notekūdeņu novadīšanai centralizētajā kanalizācijas sistēmā un administratīvā atbildība par noteikumu pārkāpšanu.

Aicinām iedzīvotājus izteikt viedokli līdz 2024. gada 23. jūlijam!

Aktualizēti Saistošie Noteikumi “Par Decentralizēto Kanalizācijas Pakalpojumu Sniegšanas un Uzskaites Kārtību Jūrmalā”

Noteikumi papildināti ar ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzēja pilnvarām, lai efektīvāk nodrošinātu decentralizētajās kanalizācijas sistēmās uzkrāto notekūdeņu apsaimniekošanas uzraudzības un kontroles prasības. Tādējādi tiek aizsargāta cilvēku dzīvība un veselība, kā arī nodrošināta vides aizsardzība un dabas resursu ilgtspējīga izmantošana.

Aicinām iedzīvotājus izteikt viedokli līdz 2024. gada 23. jūlijam!

Ar saistošo noteikumu projektiem var iepazīties sadaļā Saistošo noteikumu projekti | Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība (jurmala.lv)

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *