Tukuma pilsētā tiks atklāts lielākais spoguļu vides instalācijas objekts Baltijā

Piektdien, 19. jūlijā, Tukuma novada svētku ietvaros pilsētas centrā, Brīvības laukumā, tiks atklāts “Kungs Tukums” – lielākais spoguļu vides instalācijas objekts Baltijā. Šis iespaidīgais objekts aptver vairāk nekā 226 m² lielu laukumu, un tajā izmantoti 96 spoguļa alumīnija kompozīta paneļi, veidojot unikālu vizuālo efektu.

Objekta dizains ietver mākslinieces Ilzes Cērpiņas radīto grafisko tēlu “Kungs Tukums”, kas ar dažādiem simboliem atspoguļo Tukuma un novada identitāti. Šis vides objekts piedāvā ne tikai estētisku baudījumu, bet arī motivējošus un iedvesmojošus citātus, kā arī svarīgākās vērtības, kas apvieno pilsētas kopienu.

Dienā “Kungs Tukums” spoguļu virsmā varēs redzēt Brīvības laukuma ainavu un spoguļoties katrs pilsētas apmeklētājs, bet naktī objekts iekrāsosies dažādos toņos, piedāvājot burvīgu gaismas šovu. Vērīgākie apmeklētāji varēs saskatīt arī dažādus mākslinieciskus elementus, piemēram, “miera pīpes” dūmus, kas izcels objekta izsmalcināto raksturu.

Projekts ir tapis sadarbībā ar Tukuma novada pašvaldību, Tukuma kultūras namu un mecenātiem “Mana aptieka” un “Advertex”. Tukuma svētku režisore Liene Bēniņa norāda, ka šis unikālais vides objekts pavērs jaunas iespējas pilsētvides pasākumiem, ļaujot Tukuma radošumam izpausties arī rudenī un ziemā.

Nāciet un piedalieties šajā neaizmirstamajā notikumā, kas noteikti iepriecinās un iedvesmos ikvienu!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *