Gatavība “X” stundai:Civilā aizsardzība kā būtiska Misijas Nulle dalībnieku drošības sistēmas sastāvdaļa

12.jūlijā Rīgā, BOTC Training mācību poligonā, Andrejostas ielā 17 K-5, no plkst. 10.00 norisināsies jau otrais Misijas Nulle drošības entuziastu festivāls. Šī pasākuma galvenais mērķis ir apvienot darba devējus un dalībniekus, lai veicinātu zināšanu apmaiņu un sadarbību civilās aizsardzības jomā, daloties ar labās prakses piemēriem un stiprinot jau iegūtās zināšanas.

    Šogad festivāla programma ir veltīta ikdienā būtiskajām tēmām, īpaši koncentrējoties uz sagatavošanos “X” stundai. Pasākuma laikā tiks piedāvātas praktiskas nodarbības ugunsdrošībā un ugunsdzēšanā, pirmās palīdzības sniegšanā pieaugušajiem un bērniem nelaimes gadījumu situācijās, cilvēku glābšanā no grūti pieejamām vietām, kā arī 72 stundu somas sagatavošanas prasmes. Festivālu nodrošinās Aizsardzības ministrija, Zemessardzes 1. Rīgas brigāde, BOTC Training, FN SERVISS, Bērnu klīniskā universitātes slimnīca, Neatliekamās medicīniskās palīdzības centrs un Valsts nekustamie īpašumi.

    Iniciatīvas “Misija Nulle” ierosinātāja, SCHWENK Latvijas valdes locekle un cilvēkkapitāla direktore Linda Šedlere uzsver, ka darba devējiem ir būtiska loma civilās aizsardzības jomā. Viņa norāda, ka “darba devējiem ir jānodrošina vide, kurā darbinieki ir apmācīti un gatavi rīkoties gan ikdienas drošības situācijās, gan apdraudējumu un katastrofu gadījumos. Izpratne par nepieciešamo materiāli tehnisko un informācijas nodrošinājumu palīdz mazināt potenciālu negatīvo ietekmi.”

    Lai labāk sagatavotos civilās aizsardzības izaicinājumiem, festivālu atbalsta Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un Valsts vides dienesta Radiācijas drošības centra amatpersonas, lai apspriestu darba devēju lomu civilās aizsardzības valsts politikas īstenošanā un pasākumu plānošanā kā daļu no droša darba kultūras.

    Iniciatīva “Misija Nulle” cenšas padarīt veselību un drošību par uzņēmuma prioritārām vērtībām, samazinot nelaimes gadījumu skaitu un ieviešot preventīvus pasākumus darbinieku veselības aizsardzībai. Sarakstu ar darba devējiem, kuri pievienojušies Misijai Nulle, var atrast šeit.

    Sekojiet līdzi Misijas Nulle aktivitātēm tīmekļvietnē www.misijanulle.lv un sociālajos medijos, lai iegūtu jaunākās ziņas un informāciju par iniciatīvu.