Tukuma novadā tiek mainīts apgaismojums uz energoefektīviem LED gaismekļiem

Tukuma novada pašvaldība uzsākusi plašu ielu un pašvaldības iestāžu apgaismojuma modernizāciju, nomainot esošos gaismekļus uz energoefektīviem LED apgaismojumiem. Šīs izmaiņas ievērojami uzlabos redzamību diennakts tumšajā laikā, radīs drošāku vidi iedzīvotājiem un samazinās elektroenerģijas patēriņu. Paredzēts, ka tuvāko gadu laikā apgaismojuma nomaiņa dos ietaupījumu vairāk nekā 1 miljona eiro apmērā.

Ielu apgaismojuma nomaiņa
No 19. augusta visā Tukuma novada teritorijā tiek nomainīti 3335 āra gaismekļi uz LED apgaismojumu, kas ļauj regulēt apgaismojuma intensitāti atkarībā no ceļa nozīmes un apstākļiem. Jaunie gaismekļi ar aptumšošanās režīmu samazinās elektroenerģijas patēriņu par līdz pat 40 %. Pašvaldība prognozē, ka piecu gadu laikā tiks ietaupīti 428 004 eiro un samazināts elektroenerģijas patēriņš par 2 675 MWh, kā arī CO2 izmeši par 288,90 tonnām. Darbus veic SIA “RCG Lighthouse”, un tie tiks pabeigti līdz 29. oktobrim.

Pašvaldības iestāžu un sporta zāļu apgaismojums
Papildus ielu apgaismojumam notiek arī iepirkumu procedūra pašvaldības iestāžu iekštelpu apgaismojuma nomaiņai. Šis projekts aptver 46 iestādes un 5 sporta zāles, un plānots, ka līdz 2025. gadam LED gaismekļi tiks uzstādīti visās iestādēs. Sporta zālēs apgaismojuma nomaiņa tiks veikta jau šogad, kas ievērojami uzlabos apgaismojuma kvalitāti un samazinās elektroenerģijas patēriņu par 66 %.

Šīs investīcijas ne tikai uzlabos infrastruktūru, bet arī veicinās ilgtspēju un palīdzēs pašvaldībai sasniegt ievērojamu elektroenerģijas un finanšu resursu ietaupījumu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *