Jūrmalā norisināsies Eiropas Mobilitātes nedēļa

No 16. līdz 22. septembrim Jūrmalā notiks Eiropas Mobilitātes nedēļa, kuras mērķis ir veicināt ilgtspējīgu pilsētas mobilitāti un aicināt iedzīvotājus pārdomāt savus pārvietošanās paradumus. Jūrmala ir vienīgā Latvijas pilsēta, kas piedalās šī gada Eiropas Mobilitātes nedēļas iniciatīvā, kuras tēma ir “Kopīga publiskā telpa”.

Velobrauciens un velomaršruti
Svētdien, 22. septembrī, plkst. 10.00 notiks velobrauciens ar startu pie dzelzceļa stacijas “Asari”. Maršruts vedīs līdz Dubultu kultūras kvartālam un atpakaļ, kopā aptverot 12 kilometrus, brauciens ilgs aptuveni 1–1,5 stundas. Dalībniekiem jābrauc ar saviem velosipēdiem, līdzi ņemot ūdeni. Dalība ir bez maksas, pieteikties iespējams, rakstot “WhatsApp” uz tālruni 29449439.

Turklāt Jūrmalas Tūrisma informācijas centrs izstrādājis astoņus velomaršrutus, lai iedzīvotāji un viesi varētu baudīt kūrortpilsētas skaistās dabas ainavas. Ar maršrutiem var iepazīties vietnē visitjurmala.lv.

Drošības pasākumi skolās
Mobilitātes nedēļas ietvaros Jūrmalas pašvaldības policija viesosies vietējās skolās ar informatīvām lekcijām “Drošība uz ceļiem”. Tiks nodrošināti arī informatīvi materiāli skolotājiem un vecākiem, lai veicinātu drošu pārvietošanos un uzlabotu zināšanas par ceļu satiksmes drošību.

Aptauja par pārvietošanās paradumiem
Jūrmalas iedzīvotāji tiek aicināti piedalīties aptaujā par saviem pārvietošanās paradumiem un sniegt viedokli par alternatīviem pārvietošanās veidiem un velonovietņu izvietojumu pilsētā. Iegūtās atbildes palīdzēs uzlabot infrastruktūru un radīt ērtāku vidi iedzīvotājiem.

Piedalieties aptaujā, aizpildot anketu: Aptauja Jūrmalas iedzīvotājiem par pārvietošanās paradumiem (office.com).

Aicinām visus piedalīties Mobilitātes nedēļas aktivitātēs, lai kopā veidotu ilgtspējīgu un drošu pilsētvidi!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *