Jūrmalā rīkos neformālās izglītības pasākumus Ukrainas bērniem un jauniešiem – aicina pieteikties organizatorus

Jūrmalas Izglītības pārvalde aicina pieteikties organizatorus programmai “Neformālās izglītības pasākumi, t.sk. latviešu valodas apguve, Ukrainas bērniem un jauniešiem”, kas tiks īstenota 60 stundu garumā. Pieteikumi jāiesniedz līdz 20. septembrim.

Programmas mērķis ir sniegt atbalstu Ukrainas bērniem un jauniešiem, palīdzot viņiem apgūt latviešu valodu un mazinot psihoemocionālo spriedzi, ko radījis karš. Pasākumi veicinās bērnu etnisko identitāti un kopības sajūtu ar Latvijā dzīvojošo ukraiņu kopienu. Līdztekus tiks nodrošinātas iespējas iepazīt Latvijas dabas un kultūras vidi, lai sekmētu veiksmīgāku integrāciju Latvijas izglītības sistēmā un sabiedrībā.

Pasākumus aicināti organizēt dažādas institūcijas – gan uzņēmumi, gan pašvaldību un valsts iestādes, gan biedrības, kas darbojas bērnu izglītības un atbalsta jomā, kā arī organizācijas, kas sniedz atbalstu Ukrainas bēgļiem.

Programmas mērķa grupa: Ukrainas bērni un jaunieši vecumā no 5 līdz 18 gadiem.

Programmas saturu var veidot daudzveidīgi neformālās izglītības pasākumi, tostarp latviešu valodas apguve, kultūras un radošās aktivitātes, ekskursijas un saliedēšanās pasākumi. Maksimālais atbalsts vienam Ukrainas bērnam par 60 stundu programmu ir 285,12 EUR.

Programmas īstenošana sākas pēc līguma noslēgšanas un turpināsies līdz 2024. gada 31. oktobrim. Organizatoriem jānodrošina aktivitātes Jūrmalas valstspilsētas teritorijā.

Papildu informāciju var iegūt, sazinoties ar Agitu Smekorsti-Smeķi no Jūrmalas Izglītības pārvaldes: tālr. 67511498, e-pasts agita.smekorste@edu.jurmala.lv.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *