Jūrmalas pašvaldība piešķir atbalstu sabiedrības integrācijas projektiem

Jūrmalas pašvaldība šogad atbalstījusi trīs sabiedrības integrācijas projektus, kuru mērķis ir veicināt senioru, cilvēku ar invaliditāti un personu ar funkcionāliem traucējumiem iekļaušanu sabiedrībā. Projekti aptver radošās aktivitātes, pieredzes apmaiņu un dalību nacionālos pasākumos.

Viens no apstiprinātajiem projektiem, Latvijas Neredzīgo biedrības iniciatīva “Gaiss skan, zeme rīb!”, piedāvās deju nodarbības un radošās darbnīcas cilvēkiem ar redzes traucējumiem. No 2024. gada jūnija līdz decembrim Kauguros tiks veicināta dalībnieku kustību koordinācija, radošās spējas un integrācija sabiedrībā. Projekta kopējā summa ir 2248 eiro.

Jūrmalas Pensionāru biedrība īsteno projektu “No vasaras Saulgriežiem līdz ziemas Saulgriežiem”, kas sniedz iespēju senioriem piedalīties sabiedriskajā dzīvē un dalīties pieredzē ar citu pašvaldību pensionāru organizācijām. Projekta ietvaros tiks organizētas ekskursijas un dalība 8. Piejūras novadu senioru festivālā Rojā. Pašvaldības piešķirtais finansējums šim projektam ir 3466,40 eiro.

Latvijas Politiski represēto apvienības projekts “Sirds man Tēvu zemē dzied” dod iespēju Jūrmalas senioriem ar politiski represētā statusu apmeklēt ekskursijas uz Vecpiebalgu un piedalīties ikgadējā Latvijas Politiski represēto salidojumā Ikšķilē. Projekta realizācijai pašvaldība piešķīrusi 1741,50 eiro.

Kopumā šiem trim projektiem 2024. gadā Jūrmalas pašvaldība piešķīrusi 9 973,35 eiro, atbalstot sabiedrības integrāciju un līdzdalību kultūras un sociālajās aktivitātēs.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *