Starptautisks jauniešu teātru festivāls “Rainis un Aspazija Tev” Jūrmalā

No 26. līdz 29. septembrim Jūrmalā norisināsies starptautiskais jauniešu teātru festivāls un radošā laboratorija “Rainis un Aspazija Tev”. Šis pasākums pulcēs talantīgus jauniešus no Latvijas, Nīderlandes, Lietuvas un Igaunijas, lai kopīgi radītu un piedzīvotu teātra mākslu, dalītos pieredzē un iedvesmotu viens otru.

Festivāls tiks atklāts 26. septembrī plkst. 19.00 ar Jūrmalas bērnu un jauniešu teātra izrādi “Svešinieka atnākšana” pēc Luīzes Pastores grāmatu sērijas “Mākslas detektīvi” motīviem. Izrādes režisors ir Juris Jonelis, un pēc izrādes jaunieši tiks aicināti uz diskusiju par izrādi un teātra lomu jauniešu attīstībā.

Festivāla ietvaros jaunieši piedalīsies radošajās laboratorijās teātra pedagogu no Nīderlandes un Latvijas vadībā, kuras rezultātā taps unikāla ielas performance “R. A. un pasaule dzejā”. Šo uzvedumu interesenti varēs vērot 28. septembrī no plkst. 17.30 līdz 18.30 Jomas ielā. Performances sākums – pie Raiņa un Aspazijas pieminekļa “Krauklītis”, bet noslēgums – pie globusa Jomas ielas galā. Jaunieši uzstāsies ar dzeju dažādās valodās un to izteiks kustībā, sniedzot skatītājiem neaizmirstamu māksliniecisko pieredzi.

28. septembrī teātra režisori un pedagogi, kas strādā ar jauniešiem, piedalīsies profesionālās pilnveides kursos, ko vadīs pieredzējuši teātra speciālisti no Nīderlandes un Latvijas.

    Festivāls “Rainis un Aspazija Tev” ir lieliska iespēja jauniešiem attīstīt savas mākslinieciskās prasmes un iegūt jaunas pieredzes starptautiskā vidē.

    Atbildēt

    Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *