Senioriem Jūrmalā daudzveidīgas iespējas aktīvai un veselīgai dzīvei

1. oktobrī visā pasaulē tiek atzīmēta Starptautiskā senioru diena. Arī Jūrmalā šī diena ir īpaši svarīga, jo pilsētā dzīvo vairāk nekā 11 tūkstoši senioru, kuri aktīvi piedalās sabiedriskajā un kultūras dzīvē. Šo senioru ieguldījums sabiedrībā ir nenovērtējams, un pašvaldība piedāvā plašu atbalstu, lai viņi varētu baudīt pilnvērtīgu un veselīgu ikdienu.

    Jūrmalas pašvaldība gādā, lai seniori varētu izmantot daudzveidīgas iespējas aktīvai brīvā laika pavadīšanai, iesaistoties radošās un sportiskās nodarbēs, kā arī saņemot atbalstu veselības uzlabošanā. Šo iniciatīvu mērķis ir palīdzēt senioriem saglabāt dzīvesprieku, veselību un sociālo aktivitāti, kas ir būtiska ilgtermiņa labbūtībai.

    Mūziķa Mārtiņa Kantera Koncerti Senioriem

    Atzīmējot Starptautisko senioru dienu, Jūrmalā notika īpaši koncerti, veltīti senioriem. 28. septembrī mūziķis un dziesmu autors Mārtiņš Kanters ar muzikāliem priekšnesumiem sveica Jūrmalas seniorus, piedāvājot emocionāli bagātīgu svētku noskaņu.

    Aktīvs Dienas Centrs Senioriem un Invalīdiem

    Jūrmalas sociālo pakalpojumu centra “Kauguri” Dienas centrs piedāvā plašas iespējas senioriem un invalīdiem pavadīt laiku saturīgi un aktīvi. Šeit var saņemt sociālā darbinieka konsultācijas, kā arī piedalīties dažādās veselības un brīvā laika aktivitātēs. Senioriem tiek organizētas vingrošanas un līnijdeju nodarbības, nūjošanas aktivitātes, kā arī iespēja apmeklēt peldbaseinu. Tāpat notiek dažādi tematiski klubi, piemēram, galda spēļu klubiņš, dzejas vakari un rokdarbnieču pulciņš.

    Dienas centrā darbojas arī senioru koris “Draudzība” un vokālā grupa “Dardedze”, kas regulāri piedalās pilsētas kultūras pasākumos. Kopīgi apmeklējot koncertus, teātra izrādes un ekskursijas, seniori stiprina savstarpējo saikni un mazināt vientulību.

    Veselības Veicināšanas Pakalpojumi Senioriem

    Jūrmalas senioriem ir pieejami dažādi bezmaksas veselības veicināšanas pakalpojumi. Tiek nodrošinātas ergoterapeita un fizioterapeita konsultācijas, kā arī citu speciālistu palīdzība. Fizioterapeiti sniedz individuālu atbalstu, lai uzlabotu senioru fizisko funkcionālo stāvokli, savukārt ergoterapeiti palīdz saglabāt neatkarību ikdienas dzīvē. Psihologi palīdz risināt emocionālas grūtības, bet uztura speciālisti sniedz padomus par veselīgu uzturu.

    Senioriem ar peldētprasmi ir pieejams laiks brīvai peldēšanai Jūrmalas Sporta skolas peldbaseinā, kā arī nodarbības ārstnieciskajā vingrošanā un treniņi ar kardiotrenažieri. Papildus veselības veicināšanas pakalpojumiem Jūrmalas pašvaldība reizi gadā nodrošina materiālu atbalstu veselības aprūpei – 150 eiro, kas no 2025. gada pieaugs līdz 200 eiro. Šo atbalstu var izmantot ārstniecības izdevumu, medikamentu un medicīnas preču iegādei.

    Aktīvas Senioru Biedrības

    Jūrmalā darbojas vairākas senioru biedrības, kas veicina sabiedrisko aktivitāti un stiprina kopienas saiknes. “Latvijas Politiski represēto apvienība” organizē dažādus pasākumus, lai uzturētu vēsturisko atmiņu un mazinātu sociālo atstumtību. Savukārt “Jūrmalas Pensionāru biedrība” veicina senioru iesaistīšanos sabiedriskajā dzīvē, piedāvājot ekskursijas, veselīga dzīvesveida lekcijas un kultūras pasākumus.

    Seniori Jūrmalā ir neatņemama pilsētas kopienas daļa, un viņu ieguldījums tiek augstu novērtēts. Pilsēta rūpējas par viņu labklājību, piedāvājot daudzveidīgas iespējas aktīvai dzīvei un veselības uzlabošanai.

    Atbildēt

    Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *