Jūrmalas iedzīvotāju aptauja: Pozitīvs viedoklis par pašvaldības darbu un dzīves kvalitāti

2024.gada jūnijā un jūlijā veiktais Jūrmalas iedzīvotāju aptaujas rezultāti liecina par augstu apmierinātību ar dzīvi pilsētā un pozitīvu vērtējumu pašvaldības darbam. Sabiedriskās domas pētījumu centra “SKDS” veiktajā aptaujā 90% jūrmalnieku norādīja, ka ir apmierināti ar dzīvi Jūrmalā, un 78% vērtēja pašvaldības darbu pozitīvi.

    Aptaujas galvenie rezultāti:

    • Apmierinātība ar dzīvi: 90% jūrmalnieku norādījuši, ka kopumā ir apmierināti ar dzīvi Jūrmalā. Tikai 6% iedzīvotāju izteikuši neapmierinātību.
    • Pašvaldības darba novērtējums: 78% jūrmalnieku atzinīgi novērtējuši pašvaldības darbu, kas ir augstākais rādītājs pēdējo 25 gadu laikā.
    • Pilsētas attīstība: 83% iedzīvotāju pozitīvi novērtējuši Jūrmalas attīstību un izaugsmi.

    Aptauja, kas tiek veikta reizi divos gados, ļauj noskaidrot jūrmalnieku viedokli un ieteikumus par svarīgākajām pašvaldības darbības jomām. Iedzīvotāju vērtējums ir būtisks, lai uzlabotu pašvaldības pakalpojumus un noteiktu prioritātes atbilstoši iedzīvotāju vajadzībām.

    Apmierinātība ar pakalpojumiem: Jūrmalnieki visaugstāk novērtējuši bezmaksas vilciena pakalpojumus, ar kuriem ir apmierināti 95% respondentu, kā arī parku un zaļo zonu uzturēšanu (93%) un sabiedriskā transporta pakalpojumu pieejamību (92%).

    Izglītības kvalitāte: Izglītības kvalitāti Jūrmalā apmierināti novērtējuši 72% iedzīvotāju, kuru bērni apgūst pamata vai vidējo izglītību. Aptaujas rezultāti liecina, ka visi izglītības veidi šogad novērtēti atzinīgāk nekā pirms diviem gadiem.

    Saziņa ar pašvaldību: 68% iedzīvotāju atzinīgi novērtējuši iespēju sazināties ar pašvaldību, bet kritiku sniedza 6%. Galvenais informācijas avots par pašvaldības darbu ir “Jūrmalas Avīze”, ko atzina 85% respondentu.

    Šie dati apstiprina, ka Jūrmalā dzīvojošie ir apmierināti ar savām dzīves kvalitātes iespējām un pašvaldības sniegtajiem pakalpojumiem.

    ATTĒLI un INFORMĀCIJA: Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība

    Atbildēt

    Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *