Veiksmīgi pabeigti Jaunpils pils atjaunošanas būvdarbi pēc 2023. gada 7. augusta vētras

Pēc postošās 2023. gada 7. augusta vētras Jaunpils pils atjaunošanas darbi ir veiksmīgi noslēgušies. Jaunpils pils, kas ir viens no izcilākajiem Latvijas kultūras pieminekļiem, cieta būtiskus bojājumus, tostarp jumta seguma, fasāžu un logu konstrukcijās. Tukuma novada pašvaldība nekavējoties uzsāka atjaunošanas darbus, sadarbojoties ar celtniecības uzņēmumu SIA “Pretpils”, un kopējās izmaksas sasniedza 1,2 miljonus eiro.

Darbu apjoms izrādījās lielāks, nekā sākotnēji plānots, tomēr paveiktie restaurācijas un konservācijas darbi palīdzēja saglabāt pils vēsturisko izskatu un garantēt tās drošību nākotnē. Lielu daļu izdevumu segusi apdrošināšana, valsts atbalsts un sabiedrības saziedotie līdzekļi, tostarp no labdarības koncerta “Ar mūziku pret vētru”.

Jaunpils pils šobrīd ir pilnībā ir gatava uzņēmt apmeklētājus un turpina kalpot kā aktīvs kultūras centrs, piesaistot ne vien vietējos iedzīvotājus, bet arī tūristus no Latvijas un ārvalstīm. Pils piedāvā dažādus pasākumus, kā arī ekskursijas, sniedzot iespēju novērtēt tās vēsturisko vērtību un nesen pabeigto atjaunošanas darbu rezultātus.