Dzintaru dzelzceļa pārvada būvdarbi turpinās: satiksmes izmaiņas no 14. oktobra

Jūrmalā turpinās Dzintaru dzelzceļa pārvada pārbūves darbi. No 14. oktobra sāksies pārvada kreisās puses būvdarbi virzienā no Rīgas uz Majoriem. Labajā pusē darbi ir noslēgušies, un satiksme turpināsies pa pārbūvēto ceļa daļu. Jūrmalas pašvaldība aicina autovadītājus būt uzmanīgiem un ievērot satiksmes organizācijas izmaiņas.

Būvdarbi kreisajā pusē plānots sākt ar asfaltbetona seguma demontāžu, lai nākamajā gadā, tiklīdz pavasarī atsāksies būvsezona, varētu operatīvi turpināt brauktuves atjaunošanu un pabeigt to līdz rudenim. Satiksme tiks organizēta vienā braukšanas joslā pa pārbūvēto pārvada labo pusi, ierobežojot ātrumu līdz 30 km/h. Šī kārtība būs spēkā visu ziemas periodu.

Pārvada pārbūves darbu ietvaros ir būtiski samazināts deformācijas šuvju skaits, uzstādītas tērauda aizsargvairogi un drošības barjeras, kā arī uzlabota apgaismojuma sistēma. Darbi turpināsies arī zem pārvada, kur tiks atjaunotas balstu konstrukcijas, kā arī izbūvētas jaunas automašīnu stāvvietas, gājēju un veloceliņi.

Būvdarbu noslēgums plānots 2025. gada nogalē, bet ar pārvada apkārtnes pilnīgu atjaunošanu, tostarp stāvvietām un celiņiem zem pārvada, tiks pabeigti līdz 2026. gada vasarai.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *