Atbalsts cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem Jūrmalā

Oktobris ir pasaulē atzīts kā garīgās veselības mēnesis, un arī Jūrmalas pašvaldība aktīvi iesaistās atbalsta sniegšanā cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem. Jūrmalā tiek nodrošināti dažādi pakalpojumi, kas vērsti uz šīs sabiedrības grupas integrāciju un labklājības uzlabošanu. Arvien pieaugošais cilvēku ar garīga rakstura traucējumiem skaits gan Latvijā, gan pasaulē prasa īpašu uzmanību, un Jūrmalas pašvaldība saviem iedzīvotājiem piedāvā plašu atbalsta programmu klāstu.

Atelpas brīža pakalpojums – jauns un nozīmīgs atbalsts ģimenēm, kurās ir cilvēki ar garīga rakstura traucējumiem. Tas nodrošina iespēju 30 dienas gadā atbrīvot ģimenes no ikdienas aprūpes pienākumiem, piedāvājot klientam uzraudzību, sociālo aprūpi, ēdināšanu, pastaigas un brīvā laika aktivitātes jaunās, īpaši izveidotās telpās.

Dienas aprūpes centrs Ķemeru Nacionālā parka teritorijā nodrošina cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem iespēju saturīgi pavadīt dienu. Klienti apgūst jaunas prasmes, socializējas, sporto un piedalās dažādās grupu nodarbībās. Dienas aprūpes centrā ik dienu darbojas mākslas un mūzikas terapeiti, kā arī psihologi, interešu pulciņu vadītāji un sporta skolotāji.

Grupu mājas ir pakalpojums, kas palīdz klientiem mācīties un pielāgoties patstāvīgai dzīvei, nodrošinot individuālas istabas, koplietošanas telpas un atbalsta personālu visu diennakti. Šeit īpaša uzmanība tiek vērsta uz klientu motivēšanu mācīties un strādāt, lai viņi veiksmīgi iekļautos sabiedrībā.

Specializētās darbnīcas nodrošina klientiem iespēju apgūt praktiskas prasmes, kas nepieciešamas, lai iekļautos darba tirgū. Šūšanas darbnīcā un jaunatvērtajā keramikas darbnīcā klienti izgatavo dažādus izstrādājumus, attīstot savas radošās un praktiskās spējas.

Visi šie pakalpojumi tiek nodrošināti “Veselības un sociālās aprūpes centrā – Sloka”, kas atrodas Dūņu ceļā 2. Lai iegūtu sīkāku informāciju un iepazītos ar centra darbību, interesenti var sazināties pa tālruni 26353992.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *