Vilcienu drošības uzlabošana ar dronu palīdzību – ‘’Vivi’’ uzsāk jaunu pilotprojektu

Lai vēl efektīvāk cīnītos ar vandalismu, īpaši vilcienu nelikumīgu apzīmēšanu, pasažieru vilciena pārvadātājs “Vivi” no oktobra uzsācis izmantot dronu tehnoloģijas savu apsaimniekoto teritoriju uzraudzīšanai. Šis risinājums ļauj monitorēt perimetru 24/7 režīmā, nodrošinot daudz plašākas iespējas reaģēt uz pārkāpumiem un nodrošināt operatīvu informācijas nodošanu apsardzes darbiniekiem un policijai.

Neskatoties uz vandalismu gadījumu nelielu samazinājumu, “Vivi” joprojām saskaras ar situācijām, kad personas cenšas nelikumīgi iekļūt pārvadātāja teritorijās. Lai efektīvāk aizsargātu īpašumus un novērstu šādus nodarījumus, jaunais apsardzes risinājums ar droniem ļauj no augstuma fiksēt jebkuru kustību, nodrošinot precīzu pārkāpēju atrašanās vietas noteikšanu, arī naktī, pateicoties termokamerām un infrasarkanās gaismas sensoriem.

AS “Pasažieru vilciens” valdes priekšsēdētājs Raitis Nešpors komentē: “Viedo tehnoloģiju attīstība, tajā skaitā drošības nozarē, ļauj mums būt soli priekšā. Dronu ieviešana mūsu digitalizācijas stratēģijā būtiski uzlabos vilcienu drošību un īpašumu aizsardzību.”

Papildus tam dronu tehnoloģijas palīdzēs savlaicīgi pamanīt un novērst ugunsgrēka draudus. Šis ir pilotprojekts, kas veiksmīgas norises gadījumā tiks paplašināts, jo dronu izmantošana ir ne tikai efektīvāka, bet arī ekonomiskāka – tas izmaksā vidēji divas līdz trīs reizes mazāk nekā viena fiziskās apsardzes darbinieka pozīcija.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *