Jūrmalas Majoru vidusskola aicina uz 145 gadu jubilejas salidojumu

Šogad Jūrmalas Majoru vidusskola atzīmē savu 145. jubileju un aicina absolventus uz īpašo salidojumu “Skolas stāsti”, kas norisināsies 18. oktobrī plkst. 18.00 skolas telpās.

Jūrmalas Majoru vidusskola pirmoreiz vēra durvis skolēniem 1879. gadā. Toreiz laikraksts “Baltijas Zemkopis” rakstīja, ka “nu arī pie mums tautas skola atvērta,” un pirmais skolotājs Jānis Dumpis īrēja telpas pie Majoru muižas, jo īpaša skolas ēka vēl nebija uzcelta. Kopš tā laika skola ir piedzīvojusi ievērojamu attīstību. 1884. gada sākumā tika atklāta skolai celtā ēkā, bet laika gaitā tā kļuva par nozīmīgu izglītības centru ar daudziem jauninājumiem.

Skolas vēsture ir bagāta – no 50 Majoru un 20 Dubultu bērniem tās dibināšanas laikā līdz pat mūsdienām, kad skolu apmeklē 456 skolēni un māca 52 pedagogi. Skolas dzīve turpinās ar modernizāciju un izcilību izglītības jomā.

Salidojums “Skolas stāsti” būs iespēja satikt gan skolas pašreizējos skolēnus, gan absolventus, kuri šo skolu sauc par savām mājām. Absolventi tiek aicināti uz pasākumu līdzi ņemt savus atmiņu stāstus, kas saistīti ar Majoru skolu, lai kopā veidotu aizkustinošu un atmiņām bagātu vakaru.

Informācija par pasākumu un pieteikšanās: skolas mājaslapā www.majoruskola.lv, kā arī Facebook kontā. Papildu informācija pa tālruni 67761649.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *